LA BOCA

Si mirem el món a través dels seus ulls és tot fascinant: un mocador que vola amb el vent, l'ombra que fa una joguina quan li toca el sol, el soroll que fa una cullera quan pica a la taula, la textura i el gust de la pela de la llimona, la fredor d'un cullerot metàl·lic quan se'l posen a la boca... 

La curiositat que els hi susciten els objectes i materials que tenen a l'abast els permet experimentar i conèixer tot el que els envolta mitjançant les sensacions que perceben a través dels sentits. 

Un dels òrgans més potents per on reben més estímuls durant els primers anys és la boca, i a través d'ella, comencen una exploració ben intensa que els obre les portes a un munt d'experiències que els permetrà començar a conèixer el món.




L’Aleix i la Mar s’interessen per una joguina, l’agafen i el primer que fan és apropar-se-la a la boca.

La boca, els llavis i la llengua, són els òrgans sensorials més potents dels infants. És per on reben informació i experimenten la textura, la sensació, el sabor... dels objectes que tenen al seu voltant.

És un comportament que no s’ha d’evitar i que forma part del seu desenvolupament normal, necessari per conèixer el món que els envolta.

Comentaris