AUTONOMIA

En aquesta entrada, us volem ensenyar com fomentem l'autonomia dels infants a la llar. 

Durant el dia a dia, es viuen diversos moments de joc, cura i autonomia que els ajuda a adquirir responsabilitats i a l'hora, faciliten la seva socialització i el seu benestar.

L'autonomia els dóna seguretat i confiança i és bàsica pel seu desenvolupament integral i la seva autoestima. És per això, que a la llar, la considerem molt important. Els hi oferim els espais, el material i l'entorn adequats  perquè puguin dur a terme tots els hàbits i les rutines el més autònomament possible,  a l'hora dels àpats, durant el joc, a l'hora a recollir,  a l'estona del descans, durant els hàbits d'higiene, a  l'hora de vestir-se i desvestir-se... perquè "el foment de l'autonomia no consisteix a ajudar-los a fer les coses, sinó a ajudar-los a fer-les sense ajuda"

Aquí us deixem alguns dels moments que es viuen a la llar on l'infant descobreix, experimenta i comprèn amb les seves accions.

A l'hora de dinar, sempre tenim la gerra sobre la taula per si tenen set poder-se servir ells sols. La Nora se serveix aigua amb molta cura, vigilant que l'aigua no caigui a terra, com que pesa molt s'apropa el got perquè li sigui més fàcil omplir-lo.


Abans d'entrar del pati, l' Abril, es treu les sabates tota sola. Agafa amb el dit índex i el polze el velcro tot fent la pinça i obra bé la sabata perquè li sigui més fàcil treure-se-la. Les espolsa i les guarda sota la seva bossa per quan els avis la vinguin a recollir.



Després de dinar, en Xevi es renta les mans. Obra a poc a poc l'aixeta perquè no s'esquitxi, mesurant la pressió que li va bé, es posa sabó i esbandeix. També es mira al mirall per si té la cara prou neta. Fa ganyotes i riu mentre s'emmiralla.




Comentaris