EL JOC SIMBÒLIC

 

El joc simbòlic és un joc que predomina durant l'etapa de la primera infància al voltant dels 2 anys.


A la llar, els infants, poden trobar diversos ambients adaptats a les seves necessitats i edats, on poden desenvolupar aquest joc, recreant i imaginant escenes de la vida quotidiana, representant el rol de l'adult i accions que li són familiars. Alguns d'aquests jocs són: la cuineta, els cotxes, un racó de perruqueria, un racó de contes, les nines...

A través dels joc simbòlic l'infant passa d'allò real a allò imaginaridesenvolupa l'empatia i les seves habilitats socials tot relacionant-se amb els seus iguals. També, aprenen a respectar i a acceptar les normes i regles del joc, a conviure en grup i a prendre decisions tant col·lectives com individuals. Totes aquestes experiències permeten a l'infant formar la seva pròpia imatge del món.

L'educadora serà la que s'encarregarà de crear l'ambient adequat de l'espai destinat al joc simbòlic adaptant-lo a les necessitats i edats dels infants, creat un clima de confiança i respecte, donant oportunitats al seu desenvolupament. Agafarà el rol purament d'observadora per tal de seguir l'evolució de l'infant, i l'acompanyarà si ho necessita.


Comentaris